Bez srama 1158 pregleda 22. rujna 2019.

Najpoznatiji frizer na svijetu priznao da je HIV pozitivan

nytimes/instagram/ Isak Tiner

Progovorio je o seksualnom zlostavljanju koje je doživio kao dijete, o paklu koji je prošao zbog toga te danu kada je otkrio da je HIV pozitivan.

Jonatan Van Ness, poznati 32-godišnji 'kralj kose' kojeg gledamo u Netflixovom showu Queer Eye, javno je priznao da je HIV pozitivan u iskrenom intervjuu za New York Times. Intervju je bio najava njegove knjige memoara Raw Journey to Self-Love koja izlazi 24. rujna. 

Otkrio da je pozitivan sa 25

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wavy 🌊

Objavu dijeli Jonathan Van Ness (@jvn)

Jonathan je rekao kako je otkrio da je pozitivan sa 25 godina, kad je otišao na testiranje nakon što se onesvijestio od simptoma za koje je u početku mislio da su povezani s gripom.

"Taj je dan bio grozan baš kao što vjerojatno zamišljate", prisjeća se Jonathan u svojoj knjizi. U svojim je memoarima progovorio i o tome kako je, kao dijete, bio žrtva seksualnog zlostavljanja, zbog čega pati i dan danas.

Upao je u pakao droge

Kad je krenuo na fakultet upleo se u pakao droge, a u knjizi priznaje kako je u to vrijeme "spavao s drugima za novac" kako bi mogao financirati taj grozan porok. Dva puta je bio na odvikavanju prije nego li je u potpunosti preokrenuo svoj život.

'Nikad nisi toliko slomljen da se ne možeš popraviti'

Jonathan je za NY Times izjavio kako sebe smatra "zdravim i prekrasnim članom divne HIV pozitivne skupine", a zatim je objasnio zašto je o ovome odlučio progovoriti javno.

"Zaista smatram da o ovome treba govoriti. Unatoč tome što je bila teška odluka progovoriti o ovome... Želim ljudima poručiti da nikada nisi toliko slomljen da se ne možeš popraviti", objasnio je.

Naravno, internet su odmah preplavila prekrasne poruke podrške za Jonathana, a i mi mu šaljemo puuuno ljubavi. <3

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?