Bez srama 765 pregleda 01. lipnja 2023.

Učinite ovih pet stvari i živjet ćete u sretnom braku!

Canva

Ljubavni partneri često stupaju u brak bez znanja o tome u što se upuštaju, što trebaju tražiti od partnera te kako funkcionirati u zajedničkom životu, posebno kada dođu djeca.

Ljubav je važan segment svakog ljubavnog odnosa i braka, no sama ljubav nije dovoljna za uspješnu vezu i brak. Ključ za stvaranje uspješne i trajne veze je, prije nego što se vjenčate, znati u kakvom ste odnosu vi i vaš partner te kako se zajedno nosite s izazovima.

Ukoliko ste zajedno prošli kroz neke teške trenutke i iz tih situacija izašli još jači, to je dobar pokazatelj da će vaš brak biti uspješan.

 | Autor: Canva Canva

Donosimo vam pet savjeta za brak kojih bi se svaki par trebao pridržavati prije vjenčanja. Iako prihvaćanje ovih savjeta ne garantira uspješan brak, ukoliko ih se pridržavate, veće su vam šanse za uspjeh.

Evo pet važnih stvari koje vi i vaš partner morate zajedno doživjeti prije vjenčanja:

1. Svađa

Ukoliko se uvijek slažete sa svojim partnerom, nećete naučiti kako se nositi s neslaganjem. Držanje stvari s kojima se ne slažemo u sebi dovodi do ogorčenosti, a ogorčenost često dovodi do pasivno-agresivnog izražavanja ljutnje. 

Ako se s nečim ne slažete, recite to. Način na koji iznesete svoje mišljenje i kako vaš partner reagira na to pokazuje vam koliko zdrav odnos imate.

Ukoliko želite izbjeći sukob jer se bojite napuštanja, niste spremni za brak i morate raditi na sebi. Način na koji parovi rješavaju sukobe je poduzimanje koraka u smjeru rješavanja situacije ili prekid veze. Morate znati jeste li sposobni zajednički riješiti problem s kojim ste se suočili ili u tome ne pronalazite zajednički jezik.

 | Autor: Canva Canva

2. Zajedničko putovanje na nepoznato mjesto

Brak je avantura, stoga partneri moraju znati kako se nose s putovanjem u novo i nepoznato okruženje.

Ako odete na neko mjesto na kojem je jedno od vas već bilo, planiranje, organizacija i snalaženje pada samo na tu jednu osobu, partneri ne sudjeluju zajendički u tome. Ukoliko idete na neko mjesto na kojem ni jedno od vas prije nije bilo, zajedničkim ćete snagama organizirati to putovanje te se snalaziti na novom mjestu i u novom okruženju. Partnerstvo je timski rad!

3. Potpuna intima

Ponekad se dogodi da se partneri dobro slažu, međutim kada dođe do stupanja u intimni odnos, shvate da u tom dijelu nisu kompatibilni. Ukoliko vas vjera sprječava u spolnim odnosima prije braka, poštujte to i nadajte se da ćete se vaš partner i vi slagati.

 | Autor: Canva Canva

Osim samog spolnog odnosa, partneri ponekad moraju i razgovarati o seksu, o tome što vole, što ne vole, o tabuima i fantazijama. Također, važno je uvjeriti se da vaš partner i vi imaju podjednaku potrebu za seksom jer neslaganje oko učestalosti intimnog odnosa može dovesti do razdora u braku.

Osim fizičkog zadovoljstva koje pruža seks, važno je i izražavanje emocija te potpuna intimnost koju partneri osjećaju prilikom odnosa.

4. Provođenje vremena s obitelji svog partnera

Kada ste u braku, obitelj vašeg partnera postaje i vaša obitelj, a međusobna interakcija puna poštovanja vaš će brak učiniti mnogo sretnijim. 

Zahtjevi obitelji, stavovi prema supružnicima te interakcija s njima znaju biti glavni izvori sukoba bračnih parova. Ne morate se slagati s roditeljima svog partnera, no poštovanje je nužno kako biste izbjegli sukobe.

Promatranje komunikacije vašeg partnera i njegove obitelji može vam pokazati kakav će vaš partner biti u braku s vama.

Predstavljanje svog partnera roditeljima neposredno prije ili poslije vjenčanja može sve dovesti u neugodan položaj. 

 | Autor: Canva Canva

Također, ako postoji sukob između vaše obitelji i partnera, htjet ćete razumno uskočiti te postaviti svoje granice u tom odnosu. Takav će potez postaviti ton budućim interakcijama tijekom braka.

5. Zajednički život

Kompatibilnost u navikama i ponašanju u domu ključan je faktor za uspješan brak. Postoji stupanj do kojeg se suprotnosti privlače, no slaganje i sličnost u navikama i djelovanjima mora postojati. Osim toga, sigurno želite znati kako je otići na spavanje s partnerom ili se ujutro probuditi kraj njega i zajedno ići u novi dan.

YourTango prenosi kako se neki brakovi sklope, a da partneri nisu učinili ni probali ništa od navedenog. Ukoliko želite živjeti u sretnom i dugom braku, poduzimanje ovih radnji će vam pomoći u tome.

Tvoja reakcija?