Fancy a. f. 408 pregleda 04. rujna 2023.

Laneno plava je boja kose koju svi žele ove jeseni!

screenshot/instagram

Kada je riječ o jesenskim bojama kose, često razmišljamo o kestenjastim nijansama. No ove sezone naslućuje se potpuno novi trend. Plava nikada nije boju koju bismo spojili s jeseni, ali 'laneno plava' preuzima glavnu ulogu ove godine.

Lanena odjeća uvijek je jednostavan način za usklađivanje odjevnih kombinacija zbog svojih neutralnih tonova. Zašto se isto ne bi odnosilo i na našu kosu?

S nježnim i tihim tonovima ova prirodna boja kose daje isti učinak kao i lanena odjeća u ranu jesen. Zamišljena kao prijelazna nijansa, ova boja ne mora biti samo plava, može varirati od bež nijansi do svijetlosmeđe.

Prema frizeru Timu Matheu, laneno plava je drugačija od tipične platinaste ili hladno plave jer je mnogo neutralnija te je lakša za njegu.

"Kao što naziv 'laneno plava' sugerira, plava nijansa treba nalikovati materijalu, zbog čega je baza bež podton koji se može nadopuniti puderastim, kremastim ili taupe nijansama", pojašnjava Tim. "Poput vlakana tkanine, ovo vam omogućuje da radite s ponekad svjetlijim, a ponekad tamnijim naglascima za veću dubinu."

Za razliku od pretjerano izbijeljene kose, laneno plava je mnogo nježnija prema strukturi kose, što znači da može proći više vremena do ponovnog bojanja. Osim toga, manje oštećenja na pramenovima znači da će boja dulje trajati i da će se pigmenti bolje zadržati u zdravijoj kosi, piše Her.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?