Prvi 852 pregleda 15. travnja 2019.

Evo zašto su injekcije za tamniju put užasna ideja

haileybaldwin@instagram

Okej, znamo da se za ljepotu trpi, ali ovdje bi se zaista trebala povući granica

Ljeto se bliži, a mnogima je već na pameti kako ga dočekati brončanim tenom. Pa tako ljudi, a najčešće poznati, posežu za raznim metodama samotamnjenja kao što su solarij, sredstva za samotamnjenje, tablete koje pripremaju tijelo na to da što brže poprima boju na Suncu, a u zadnje vrijeme su sve popularnije i injekcije melanina, koje su blago rečeno, 'čisto zlo', baš poput solarija (no to je već opće poznato), piše Glamur.

Što su uopće melanin inekcije?

"Melanotan" (brand injekcija melanina) je sintetički hormon koji se ubrizgava iglom pod kožu kako bi stimulirao pigmentne stanice u tijelu da proizvedu više melanina, što zauzvrat daje ten ", kaže dr. Ross Perry, stručnjak za rak kože i medicinski direktor Cosmedicsa. Ove injekcije funkcioniraju tako da ih se ubrziga, a onda je potrebno 20-ak minuta dnevno provoditi na suncu kako bi se aktivirale. Nakon šest dana dolazi prva, nimalo zdrava promjena.

via GIPHY

Ilegalne injekcije

Za razliku od Botoxa i drugih injekcijskih proizvoda za njegu kože, injekcije za sunčanje ne izvode profesionalci u klinikama. U stvari, one su tehnički ilegalne, na primjer u Velikoj Britaniji, zato što nisu testirane na sigurnost, kvalitetu i učinkovitost. "Iako Melanotan nije licencirani lijek u Velikoj Britaniji i prodavati lijek je kazneno djelo, ljudi još uvijek mogu kupiti nelicencirane injekcije putem interneta", kaže dermatologinja Lorena Öberg. "Svi vrhunski modeli i slavne osobe to rade i više vole ovu opciju u odnosu na kasično sunčanje", dodaje.

via GIPHY

Stravične posljedice

"Bilo je izvještaja o slučajevima od strane korisnika Melanotana o madežima koji su se brzo promijenili i postali tamniji", kaže dr. Sophie Shotter, nagrađivana kozmetička liječnica. "Medicinski stručnjaci su vrlo zabrinuti za bilo što što 'stimulira' melanocite, zbog istih rizika povezanih sa stimuliranjem putem sunčeve svjetlosti ili sunčanja, koji mogu dovesti do kancerogenih promjena." Kratkotrajne nuspojave mogu također uključivati ​​oticanje lica, mučninu, crvenilo, povraćanje i gubitak apetita. 

via GIPHY

Izbjegavaj to

Zapamti kako koža pamti apsolutno sve. A uostalom, svjetlija put nije baš tako loša. Ako je tvoja, dobra je. Samo nemoj svome tijelu i zdravlju činiti ono zbog čega će ti kasnije biti žao... Nikakav 'brončani ten' nije toga vrijedan.

via GIPHY

Pogledaj novi video na JoomBoosu:

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Omg ovo je opasno...