Prvi 184 pregleda 25. studenoga 2022.

Hoće li tehnologija promijeniti svijet kakav poznajemo?

promo

Game changer prva je gaming  poslovna konferencija u regiji. Iz kuta gaminga, pokriva development, web 3, eCommerce next level, animaciju i digital dizajn, AI i big data, cyber security kao i mnoge druge teme. Pročitajte zanimljiv intervju na ovu temu!

1. Zašto nam je potreban Game changer?

Game changer je poslovna konferencija koja na jedinstven način i multi discipliniranim pristupom stavlja u fokus gaming kao poslovnu priliku i transformacijsku potrebu.

S pristupom i tematikom koju pokriva Game changer je namijenjen široj masi a ne uskom krugu profesionalaca.Ideja je podići svijest i približiti ovu važnu tematiku kod svakog pojedinca koji želi zakoračiti i približiti se svijetugaminga, od studenata, IT profesionalaca, poslovnih zajednica, umjetnika, gaming entuzijasta do pojedinaca koji planiraju sudjelovati u dinamičnom procesu transformacije prema gaming i metaverse svijetu. 

Uz bogat sadržajni dio stavljamo fokus na povezivanje poslovnih zajednica cijelog ekosustava (studenata, korporacija, IT & start up scene,  B2bB, B2C, znanstvenika, entuzijasta) sve to uz dobar zabavni program.

2. Na prvi pogled program se čini preširok, postoji li poveznica između svih tema?

Promatrajući cijeli program i teme konferencije na prvi pogled čini vam se da je puno toga obuhvaćeno, što je i istina, ali su sve teme pomno birane i povezane sagamingom.

Kada pričamo o blockchain tehnologiji polazimo od gaming blockchaina, također kada govorimo o e-commerce pričamo o potencijalu razvoja na sljedećem open world gamingu

Praktički samo od jedne teme/programa koju obrađujemo možete napraviti cjelodnevnu konferenciju, stoga je naš plan svaku temu programa obraditi na jednostavniji, „pitkiji“ način kako bi približili i osvijestili sve pojedince / posjetitelje o novim tehnologijama koje su stigle pred naš prag. Vrijeme je da uskočimo u taj brzi vlak i budemo dio te scene.

3. Koja je uloga WEB3 danas, i u sljedećoj razini razvoja gaming industrije?

Svijet koji poznajemo više nije isti, on svakim danom evolvira. Uključujući sve, od toga kako komuniciramo, zarađujemo za život, imamo interakciju s ljudima, pa čak do toga na koji način igramo igre, sve se promijenilo. Nije novost da je do ovih promjena došlorazvojem tehnologije i znanosti. Web3 je jedna od naprednih tehnologija koja je ubrzala te promjene.  

Glavna ideja web3 tehnologija je decentralizacija interneta, odnosno omogućiti prebacivanje kontrole sa posrednika do samih korisnika. Osnovna infrastrukturaweb3 tehnologije radi na blockchainu, kriptovalutama i NFT-ovima kako bi se osigurala neviđena sigurnost, transparentnost i nepromjenjivost. 

Inkorporirajući blockchain mehanizme u web3 igre uzrokovale su veliko prihvaćanje koncepta play-to-earni NFT-a. Ti tokeni su dokaz vlasništva i čine besprijekornu trgovinu digitalnom imovino, između digitalne imovine. 

Te inovacije uzrokovale su materijalizacijom web3 u igrama i na taj način omogućile da postane sektor u koji se najviše ulaže u posljednje vrijeme.

4. Projekt metaverse gotovo je ugušio svjetskog tehnološkog diva Metu. Je li to kraj priče o metaverzumu budućnosti?

Projekt Metaverse je uslijed loših rezultata kompanije Meta usporen. Podlegao je smanjenju troškova isto kao i većina drugih segmenata poslovanja. Metu je iznenadio uspjeh platforme TikTok, a njihov odgovor je stigao kasno i proizveo pad korisnika.

Microsoft je jedna od kompanija koja pored Mete kreira svoj metaverse, a nitko od nas ne zna kojom će se brzinom i u kojoj mjeri razviti. Ono što znamo i možemo reći da su oba projekta, Meta i Microsofta nastala na open world igara poput Roblox, Sims i sl. gdje je većveliki dio funkcija ovog koncepta live. Danas se metaverse nalazi u gamingu – hoće li on otići dalje ili će se njegova ekspanzija ostati tu pitati ćemo naše sugovornike Game changer konferencije.

5. Koja je razlika između projekta Game changer i ostalih konferencija?

Game changer je jedinstvena poslovna konferencija sa multi discipliniranim pristupom koja je fokusirana na gaming kao poslovnu priliku i transformacijsku potrebu koja se  po prvi puta organizira u regiji.

Gamechanger nije elitistički skup posvećen uskom krugu profesionalaca i jednoj industriji. Program koji se paralelno održava u 6 dvorana namijenjen je svim interesentima koji žele zakoračiti u gaming svijet, od studenata, predstavnika IT industrije, znanosti, institucija, poslovnih zajednica, umjetnike,  gaming entuzijasta, do pojedinaca koji planiraju sudjelovati u dinamičnom procesu transformacije prema gaming i web3 budućnosti.

Gamechanger po prvi puta integrira poslovne gamingteme sa zabavnim sadržajem, te uključuje posjetitelje u program.

6. Vi ste novo ime na terenu. Odakle dolazite i što vas je nagnalo da se posvetite ovim temama?

Točno, novo ime u gaming industriji koju posljednjih nekoliko godina pasivno pratim sve do nedavno dok nisam dublje zagrebao i shvatio koliko mogućnosti pruža za cijeli ekosustav.

Moj fokus je multi industrijsko povezivanje, organizacija događaja i gaming  entertainment za što mi je uvelike pomoglo desetogodišnje iskustvo rada u industriji oglašavanja i medijskim kućama koje su prolazile digitalnu transformaciju te zastupali svjetske brandove u oglašivačkoj industriji. 

Gaming nam se dugo godina vrti po glavi stoga smo gledali na koji način možemo približiti industriju, zajednicu i nove tehnologije o kojima se priča u uskim krugovima pojedinaca svima, od ljudi koji se prvi put susreću s ovom tematikom, do vrhunskih profesionalaca.

Stoga još jednom pozivam sve da nam se pridruže 01.12.2022. na Game changer konferenciji u Z centruod 09h, prošire svoja znanja, upoznaju se sa novom zajednicom i pritom se dobro zabave. Vidimo se!

7. Koje teme panela i govornike biste istaknuli kao zanimljive našim čitateljima?

Osobno me zanima teme vezane uz gaming npr. Da li je e-sport sport i imali mjesta za njega gdje će se sigurno povući dobra polemika između predsjednikaHOO Zlatka Mateše, olimpijca Damira Maertina, predstavnik Cocacole te, esportaša. 

Kako dolazim iz industrije oglašavanja zanima me teme vezane uz oglašavanje u gaming industri i što će stručnjaci reći o temama kao što su mogućnostimaoglašavanja u gamingu, trendovima u digitalnom dizajnu i animaciji te naravno o web3 tehnologijama o kojima će se još puno pričati sljedećih godina.

Dolazi mnogo stručnjaka iz raznih industrija tako da ne bih nikoga posebno isticao i favorizirao nego bi pozvao vaše čitatelje da dođu na konferenciju i upoznaju se sa panelistima i iz prve ruke čuju vrijedne savjete stručnjaka.

Na službenoj stranici konferencije www.gamechanger.hr možete pronaći detaljan programi sugovornike tako da ću našim posjetiteljima prepustiti da odaberu svoje favorite.

Tvoja reakcija?