Prvi 302 pregleda 08. rujna 2023.

Nasilje u vezi - česta pojava bez rješenja na vidiku

screenshot/youtube

Rodno uvjetovano nasilje sve je češća tema u novinama i na portalima, no o rješavanju tog problema ne priča se dovoljno.

"Zašto ostaješ s partnerom koji te tuče?" pitanje je koje mnogi postave nakon što čuju vijesti o nasilju u ljubavnoj vezi. Odlazak nije tako jednostavan kao što se čini.

Odnos žrtve i nasilnika u većini je slučajeva kompleksan, stoga donijeti odluku o bijegu od nasilnog partnera nije lagano.

O ovoj je temi progovorila i hrvatska influencerica Nika Ilčić (22) u videu na svom YouTube kanalu. Naime, influencerica je početkom svibnja prijavila svog dečka, srpskog tiktokera, Marka Arsenijevića zbog nasilja. 

Nekoliko mjeseci nakon tog događaja Nika je odlučila otvoriti dušu i s javnosti podijeliti svoju priču. U videu je progovorila o odnosu sa svojim bivšim partnerom te o samom činu nasilja koji je doživjela. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na društvenim mrežama sve se češće progovara o temi nasilja u ljubavnim vezama. Pojavljuju se brojne stranice i grupe s ciljem podrške žrtvama. Primjer takvog profila je i Instagram profil 'Mogu reći neću' koji se nastoji boriti protiv rodno uvjetovanog nasilja i koji progovara o važnosti zaštite sebe, svog tijela i uma.

Teme poput ove često se pojavljuju u medijima, no rješenja ovakvih problema djeluju daleka i neuhvatljiva. No, kako i sama Nika kaže, pravda je spora, ali dostižna, samo treba biti ustrajan.

Tvoja reakcija?