Prvi 113 pregleda 16. kolovoza 2021.

Svečano je zatvoreno 7. izdanje Brač Film Festivala!

promo

Sinoć je svečano završio Brač Film Festival, festival koji se već sedam godina za redom održava u Supetru i na otok Brač donosi najbolje filmske naslove i filmske debitante

Brač Film Festival je ove godine po prvi put, unatoč strogim epidemiološkim mjerama, trajao 4 dana. Prikazano je sveukupno 12 filmova od kojih čak 3 hrvatske premijere – prvi makedonski film za djecu 'Stela', te filmovi 'Jazavac pred sudom' i 'Lihvar'.

Publika je ove godine birala najbolji film u svakoj od kategorija – dječji, kratkometražni i dugometražni. Nagradu za najbolji dječji film odnijela je 'Stela', redatelja Stojana Vujičića s prosječnom ocjenom 4.88. Nagradu za najbolji kratkometražni film s prosječnom ocjenom 3.57 odnio je 'Netko treći', redatelja Milorada Milatovića dok je 'Lihvar', s prosječnom ocjenom 4.9, redatelja Nemanje Ćeranića odnio nagradu za najbolji dugometražni program.

 | Autor: promo promo

Svečanost zatvaranja otvorio je direktor turističke zajednice grada Supetra, Ive Cvitanić koji festival prati i podržava od prve godine te je izjavio kako mu predviđa daljini uspjeh te se nada kako će festival u budućnosti dodatno proširiti svoj program. Okupljenima se obratio i direktor festivala, 26 godišnji Bruno Mustić koji se zahvalio svim prijateljima i sponzorima festivala, a posebno svom timu organizacije i volontera.

 | Autor: promo promo

U sklopu festivala, održana je i masterclass radionica s poznatim scenaristom Nicholasom Martinom koji je izjavio kako obožava koncept ljetnih kina na otvorenom i kako mu je iznimno drago vidjeti da hrvatska filmska industrija raste, a posebno je napomenuo kako jezik više ne predstavlja prijašnju barijeru u svijetu filma i kako mu se hrvatska kinematografija iznimno sviđa, kao i ona iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

 | Autor: promo promo

Festival je održan u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te je broj sjedećih mjesta svaku večer bio ograničen na 150, a ulaznice za sva 4 dana festivala prodane su u rekordnom vremenu, što pokazuje da je publika itekako željna dobrih filmova i kulturnih događanja.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar sara.jukic

    sara.jukic

    Cini mi se da ste malo falili zavrsio se u nedljelju