Prvi 1497 pregleda 06. rujna 2023.

Trebate donijeti tešku odluku? Postavite si ova 4 pitanja!

Canva

Evo kako donijeti najbolju odluku u bilo kojoj situaciji u kojoj se nađete, bez obzira na to koliko god vam se čini teška ili neugodna.

Ako ste ikada zapeli u teškoj situaciji pitajući se što je ispravno ili što je najbolje učiniti, ovo vam može pomoći u promjeni perspektive i donošenju odluke.

Ovo su četiri pitanja koja si morate postaviti prije donošenja bilo kakve teške odluke:

1. Što bih savjetovao nekome koga volim?

Pokušajte zamisliti da se netko od vaših voljenih nalazi u vašoj situaciji, primjerice vaša sestra, najbolja prijateljica ili majka. Što biste im savjetovali? Učinite ono što biste njima rekli da trebaju učiniti.

 | Autor: Canva Canva

2. Što bih želio da moja djeca naprave?

Djeca promatraju roditelje i upijaju njihova ponašanja. Kakav primjer želite dati? Što biste željeli da vaše dijete učini u ovoj situaciji?

 | Autor: Canva Canva

3. Da sam ja glavni lik u priči, što bi taj lik napravio?

Da je vaš život knjiga ili film, a vi ga gledate kao promatrač, što bi vaš lik sljedeće učinio?

4. Činite li ovaj izbor iz ljubavi ili straha?

Jeste li usredotočeni na ono što ćete dobiti ili što ćete izgubiti? Jeste li motivirani inspiracijom mogućnostima ili strahom od nepoznatog? Strah od promjene? Strah od neuspjeha? Ostajete li u vezi iz ljubavi prema partneru/djetetu/sebi ili zbog straha od prepuštanja?

Postavljanje ovih pitanja možda neće odmah donijeti olakšanje prilikom donošenja odluke, ali mijenjanjem perspektive postaje nam sve jasnije što je najbolje za nas te što trebamo odlučiti, piše YourTango.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?