Prvi 1015 pregleda 27. rujna 2023.

Uz pomoć ovih trikova, vaš parfem će biti dugotrajniji

Canva

Nema ništa gore nego kad uložite u skupi parfem, a on 'ispari' brzinom svjetlosti

Kako se to ne bi dogodilo i kako bi vaš parfem bio što dugotrajniji i intenzivniji, isprobajte ove trikove, piše her.

DRŽITE PARFEM U HLADNJAKU

Koliko god to čudno zvučalo, parfemski eksperti se kunu u ovaj savjet! Ako se parfem skladišti na mjestu koje je izloženo direktnoj sunčevoj svjetlosti ili pak na vrlo vlažnom mjestu, to će zasigurno utjecati na njega.

"Stavljanje parfema u hladnjak odličan je način da svoje parfeme držite na niskoj temperaturi, čime održavate aromu unutar mirisa", kažu stručnjaci.

 | Autor: Canva Canva

KORISTITE VAZELIN

Ako namažete vazelin na mjesto stavljanja parfema, on će ga 'zadržati' dulje. Pogotovo ako stavljate na mjesta gdje vam je puls.

NASPREJAJTE KOSU

Ovdje ne mislimo na špricanje parfema na kosu jer bi to moglo prouzrokovati sušenje kose zbog alkohola koji sadrži, no odlična alternativa su parfemi namijenjeni baš za kosu. Birajte one sličnih nota kao što je vaš parfem kako biste postigli sklad.

NE ZADRŽAVAJTE SE NA SAMO JEDNOM MJESTU

Ako ste naviknuli parfem špricnuti samo na zapešće i vrat, propuštate puno benefita, odnosno, postoje mjesta na kojima se parfem može puno duže zadržati. To su laktovi, stražnja strana koljena ili pupak.

SLOJ PO SLOJ

Pokušajte se odlučiti za mirisne gelove za tuširanje i kreme za tijelo kako biste započeli slojeve, a zatim nanesite svoj parfem i druge maglice za tijelo koje volite kao dodatak svom mirisu za taj dan.

 | Autor: Canva Canva

UPARITE KREMU ZA TIJELO I PARFEM

Mnogi mirisi na tržištu prodaju se uz losione, kreme za ruke i gelove za tuširanje u istom mirisu; izvrstan su način održavanja arome tijekom dana.

Ako parfem nanosite ujutro, zašto ne biste u torbu ponijeli kremu ili losion za ruke istog mirisa koji ćete koristiti tijekom dana? Ovo će vam uštedjeti novac jer nećete morati ponovno nanositi parfem, štedeći tako proizvod.

Tvoja reakcija?